Kodlamada Değişkenler Nasıl Kullanılır?

29/10/2019

Bilgisayar programlama dilleri; verileri tutabilmek için değişkenleri kullanır. 
Değişkenler; bilgisayar oyunlarında puanları hesaplamak, park alanındaki arabaların sayısını belirlemek veya alışveriş sürecinde ödenecek miktarı belirlemek için kullanılabilirler.
 
Hangi veri ve değerleri değişkenlerde tutarız?
Bir çok şey değişken olarak tutulabilir. Çoğu insan değişkenleri sayı olarak düşünür. Evet, değişkenler sayı da olabilirler ancak aynı zamanda ‘’Doğru’’ ve ‘’Yanlış’’ gibi metin veya değerler de tutabilirler.
 
Bilgisayar oyunlarındaki değişkenler
Bilgisayar oyunlarında; “puan” olarak adlandırılan değişkenler bulunur. Bilgisayar oyunu; oyun sırasında kazandığın puanların sayısı hakkındaki bilgileri tutar. Sen puan kazandıkça bu sayı artar; kaybettikçe düşer.
Herhangi bir karakter yönlendirdiğin bir oyun oynadığını hayal et. Oyunda karakterin para veya hazine parçaları topladığında; ekranın bir köşesinde görünen puan sayın değişecektir. Bilgisayar oyunu programlarken bu kısımlar ‘’değişken’’ olarak anılır ve oyun ilerledikçe bilgiler değişebilir. 
Değişkenleri ne için kullanıyoruz?
En basit bilgisayar programlarını çalıştırmak için değişkenler gerekir. Bir program çalışırken, bilgileri hafızasında tutması gerekir. Bu bir sayı, bir sorunun cevabı veya başka bir bilgi olabilir. Değişkenler, program çalışırken bu bilgileri saklamamızı, değiştirmemizi ve bunlara erişmemizi sağlar.

Son Bloglar