Çocuklarınızla Birlikte Evde Yapabileceğiniz Birbirinden Keyifli Aktiviteler

23/03/2020

Çocuklarınızla Birlikte Evde Yapabileceğiniz Birbirinden Keyifli Aktiviteler
Ülkemizde de görülen koronavirüs sebebiyle hepimiz evlerimizdeyken ve okullar kapanmışken, çocuklarımızı mutlu, sağlıklı ve motive etmenin yollarını arıyoruz. Sizler için hazırladığımız, çocuklarınızın zihinlerini çalıştıracak, okuldan geri kalmamalarını sağlayacak aktivite fikirlerimizi inceleyin!
1. Birlikte Yemek Yapın
Çocuklarınız eninde sonunda nasıl yemek hazırlayacaklarını öğrenecekler. Buna kek yapmak ile başlayabilirsiniz. Hatta bu hazırlığı daha eğlenceli ve öğretici bir hale getirmek isterseniz, kekinizi algoritmik adımları takip ederek hazırlayabilirsiniz. Kekinizin yanında ev yapımı meyve suyu da hazırlamak isterseniz bu gönderimizdeki adımları takip edebilirsiniz! ​
2. Kitap Okuma Saatleri Belirleyin
Okumak, çocuklarınızın bilgi ve kelime dağarcığını artırmak için harika bir yoldur. Çocuklarınız farkında bile olmadan kitaplardan yeni kelimeler öğrenecek ve bu kelimeleri mantıklı konseptler içine yerleştiriyor olacaklar. Ayrıca ailece kitap okuma aktivitesi bu şekilde kalıcı hale gelebilir ve çocuğunuz uzun soluklu bir okuma alışkanlığı edinebilir. Okuduğunuz kitaplarla ilgili sohbet edebilir, ona sorular sorarak anlamasına yardımcı olabilirsiniz!
3. Robotların Dünyasını Keşfedin!
Çocuklarınız evdeyken yapabilecekleri şeylerden birisi de robotların dünyasını keşfetmek! Değişen ve gelişen dünyada robotların hayatımızda yerini evdeki aletlerden başlayarak anlatabilirsiniz. Mutfak robotları, sensörlü araçların çalışma disiplinleri onların robotların dünyasını merak etmelerine yardımcı olacaktır.Tekno Macera sosyal medya platformlarından robotlarla ilgili keyifli içeriklere göz atabilirsiniz.
4. Çevrimdışı Etkinlikler Gerçekleştirin
Evde geçirilen bu zamanlarda bir arada birçok yaratıcı aktivite yapabilirsiniz. Çocuklarınızla oynayabileceğiniz çevrimdışı oyunlardan biri de ‘’Kendi Hikayeni Oluştur!’’. Bir hikaye başlatarak, çocuğunuzdan hikayenin devamını getirmesini isteyin. Oyunu zorlaştırmak isterseniz, hikayesinde kullanması gereken kelimeleri belirleyerek kendi kurallarınızı da oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz hikayenin sonunda mantıklı bir olay örgüsü anlatmasını isteyin, hikayenin sonunda birlikte hazırladığınız kekten birer dilim yiyebilirsiniz!
5. Tekno Macera Platformundaki Etkinliklere Göz Atın
Çocuklarınız için hazırladığımız, algoritmik düşünme ve kodlama öğreten etkinliklerimize mutlaka göz atın. Çocuklarınız web sitemizdeki oyunları oynayarak analitik düşünme becerileri kazanabilir, sosyal medya kanallarımızda yayınladığımız içeriklerimizi takip ederek birçok yeni bilgi edinebilirler.

Son Bloglar