Tekno Macera Konya Bilim Festivali’nde

Tekno Macera, 4-6 Ekim tarihlerinde ‘’Sen de Yapabilirsin’’ temasıyla yedincisi düzenlenen Konya Bilim Festivali’nde de çocuklarla buluştu. Katılımcılar, 3D kalemler ile hayal güçlerini geliştirirken, bu teknolojinin mantığını da öğrendiler. Teknolojiye meraklı, fen bilimlerine ilgili çocuklar Konya Bilim Festivali ASELSAN Tekno Macera standında gerçekleştirilen etkinlikler ile mühendislik dalları hakkında bilgilendirildi ve teknolojiye duydukları ilgi eğitici aktiviteler ile pekiştirildi.
Festivalin ilk gününde düzenlenen workshoplarda çocuklar analitik düşünme becerilerini geliştiren etkinliklere katıldılar. Maket araba tasarımı ve oyun amurlarıyla piyano etkinlikleri çocuklara birbirinden eğlenceli dakikalar yaşattı.
Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Işık; Konya Bilim Festivali Aselsan Tekno Macera standını ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay'a plaketlerini takdim etti.
Festivalin ikinci gününde de çocuklar eğitici ve eğlenceli etkinliklere katılım gösterdiler. 3D teknolojisiyle tanışan macera tutkunları, bu teknolojiyle hayal güçlerini kullanarak resim çizmeyi öğrendiler. Öğretici ve eğlenceli aktivitelerle dolu dolu geçen Konya Bilim Festivali’nde aileler ve çocuklarla röportajlar yapıldı, gelişen teknolojiler hakkında konuşuldu. Bu röportajlar Tekno Macera sosyal medya hesaplarında ve YouTube kanalında yayınlandı.
Festivalin son gününde de teknoloji ve macera tutkunları ile keyifli sohbetlere devam edildi. Çocuklar, festival boyunca ürettikleri işleri birbirleriyle, aileleriyle ve Tekno Macera ile paylaştılar. Festival boyunca hayal güçlerini geliştiren aktiviteler ile eğlenirken, birçok öğretici etkinliklere