İstanbul Teknofest’te Tekno Macera Heyecanı

Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 17 Eylül 2019 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’ın açılış konuşması ile başladı. Bakan Varank, festivaldeki etkinliklere katılan gençlerin, bizleri gelecekteki hayallerimize taşıyacağını belirterek, Teknofest’in teknoloji üreten bir Türkiye yolundaki heyecanı diri tuttuğunu aktardı. Festivalde düzenlenen etkinlikler ve heyecanlı yarışmalar gençlerin ufkunu açarak, onlara yeni hedefler ve bakış açıları kattı.
ASELSAN Tekno Macera’da, birbirinden öğretici ve eğlenceli etkinlikler ile festival alanındaydı. Teknoloji ve macera severler, ASELSAN Tekno Macera standındaki workshop, yarışma ve VR deneyimlerine katılım sağlayarak hem eğlenceli vakit geçirdiler hem de öğretici etkinlikler ile ufuklarını açma imkânı buldular.
Teknofest’in ilk günü, 7’den 70’e her yaştan katılımcının yoğun ilgisiyle başladı. Sanal gerçeklik gözlükleriyle trambolin GIF Booth alanında uzayda yolculuğa çıkan macera severler, çok keyifli anlar yaşadı. Katılımcılar elektrik kablolarının iletkenlik özelliğinden yararlanarak, oyun hamurları ile müzik yaptılar.
Tekno Macera, festivalin ikinci gününde de yoğun ilgi ile karşılaştı. Birbirinden öğretici oyunlarla eğlenen katılımcılar yaratıcılıklarını geliştiren aktivitelerle festivalin coşkusunu doya doya yaşadılar. Düzenlenen workshoplarda teknolojik gelişmelerle ilgili bilgi edinirken, bir yandan da kendi yaratıcılıklarını geliştiren aktivitelere katılım sağladılar.
Birbirinden eğitici yarışmaların ve etkinliklerin gerçekleştiği İstanbul Teknofest, 6 gün boyunca teknoloji meraklısı çocuklara ilham vererek 22 Eylül’de son buldu. 1 milyon 720 bin kişinin katılım sağladığı Teknofest boyunca düzenlenen yarışma ve etkinlikler, katılımcıların teknolojiye olan ilgisini artırarak yeni bilgiler edinmelerini sağladı. Her günü birbirinden renkli ve eğitici geçen festivalde, ASELSAN Tekno Macera standı ziyaretçi akınına uğradı. Katılım sayısının bu denli yüksek olduğu ve katılımcıların büyük keyif alarak geldiği etkinlikler, Milli Teknoloji Hamlesi yolunda büyük adımlar olarak kayda geçti.